Reklama
 
Blog | Karel Jura

Lucifer efekt, Inspiratio, Včera bylo pozdě

Recenze koncertu z rožnovské Vrátnice

21.ledna roku 2022 proběhl ve Vrátnici punkový večer. Tuto akci odstartovala nejmladší punková formace Včera bylo pozdě, kteří o sobě říkají, že hrají „valašský punk“. Zkouší v Zašové.
Následovala kapela Inspiratio z Prahy, hrající podle plakátu hardcore-punk-underground.Kdyžž jsem viděl škatulku, nevěděl jsem, co mám čekat, nakonec jsem byl příjemně překvapen. Dle jejích slov:“Základ kapely ve složení kytara, bicí, basa a zpěv vznikl na squattu Milada kolem roku 2009. Po tom co v roce 2012 PČR teleskopicky vytunila během akce ke třetímu výročí vyklízení squattu našemu basákovi basu, byl nám už k ničemu. Přibližně v roce 2017 jsme si našli nového již stálého basáka a ve stejné době i druhou zpěvačku. Takto nám to vodsejpá již tak 5 let, tedy: Marky-napiču na kytaru, Onďa – činčily a čutory, yarrdesh-sračka, Anička – lalando a bručando, Jamka – jačando grando.“ Ještě bych dodal, že jedna ze zpěvaček kapely je manželkou rožnovského rodáka Boba Kuříka, a pro zajímavost je vnučkou slavného matematika pana Hejného, jehož metoda výuky se aplikuje mezinárodně ve školství.

No a na závěr zahrála formace Lucifer Efekt, příznivcům rožnovské alternativní scény dobře známá. Po odchodu Kečupa a Karla Holčáka, se kterým teď zkouším ve vznikající kapele, hraje na basu Michal Hanáček, který hrál v pražských Baro Chandel. Lenka Fiedlerová kromě zpěvu usedla také místo Holčáka za bicí soupravu a Ondřej Pekárek hrál na elektrickou kytaru a zpíval svoje texty, kterým bohužel nebylo při intenzitě projevu rozumět, což je u textů s obsahem škoda. Jedná se o jakousi kombinaci punku a rokenrolu. Vždyť také nástup punku a nástup rokenrolu má analogicky mnoho společného.

Katel Jura, únor 2022

Fotogalerie z koncertu

Reklama